De Meulezengers

Posted in Muziek, Vastelaovend, Verenigingen
sssttde meulezengers zinge

 

Naast het zingen nemen vriendschap en gezelligheid een belangrijke plaats in bij het koor. “Na hard werken is het goed rusten” is een spreekwoord dat wij ons ter harte hebben genomen.

Er zullen niet veel verenigingen zijn die, net als de Meulezengers, kunnen beschikken over een eigen repetitieruimte. Na jaren de beschikking te hebben gehad over een accomodatie bij een van onze leden in Venlo zijn wij per medio augustus 2007 wekelijks te vinden in onze nieuwe repetitieruimte. De door leden gebouwde ruimte heeft een prachtige akoestiek en alle voorzieningen die nodig zijn voor een optimale ontwikkeling van de muzikale kwaliteiten van het koor zijn aanwezig. Hierdoor kunnen we flexibel inspringen op iedere ontwikkeling; extra repetities voor optredens, partijrepetities, instrumentale sessies etc.

brugwachterDe Meulezengers repeteren op donderdag van 20:00 uur tot 22:00 uur. Na de repetities is het een goed gebruik vrijblijvend na te praten. Niet zelden wordt er dan ook nog gewerkt aan de kwaliteit van ons “bar-repertoire” waarbij we vaak instrumentaal ondersteund worden door accordeon, orgel of gitaar. Een aantal van onze leden speelt niet onverdienstelijk instrumenten. Van dit feit wordt ook tijdens optredens regelmatig gebruik gemaakt door bepaalde nummers instrumentaal te laten ondersteunen.

De vereniging organiseert jaarlijks een aantal activiteiten; de nieuwjaarsbrunch waar we samen met onze partners een gezellige dag van maken, een fietstocht die volgens onze traditie begint bij de kapel van Genooi, de Cecileaviering in november en een wisselende activiteit. De organisatie van deze activiteiten wordt volgens een roulatiesysteem door de diverse stemgroepen van het koor verzorgd.

Als u na het lezen van deze introductie eens nader kennis wilt maken met de Meulezengers door een repetitie bij te wonen, bent u daarvoor van harte uitgenodigd. Elders op deze website vindt u hierover nadere informatie.

Het spreekt voor zich dat we iedereen graag verwelkomen tijdens een uitvoering. Zowel in als buiten Venlo kunt u regelmatig genieten van een van onze optredens. Voor nadere informatie verwijzen wij u graag naar de concertagenda die u op deze website kunt aantreffen.

Delen is Fun ...Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+